Mi az az épületirányítási rendszer?

Az épületirányítási rendszer egy teljesen számítógépes és automatizált vezérlőrendszer, amely egy épület gépészeti és elektromos berendezéseit vezérli és felügyeli. Ez magában foglalja a szellőztetést, a világítást, az elektromos rendszereket, a tűzoltó rendszereket és a biztonsági rendszereket.

Fontos paraméterek ellenőrzése egy jó épületirányítási rendszer segítségével

Egy épületirányítási rendszer segítségével automatikusan szabályozhatja a CO2-koncentrációt, a levegő páratartalmát és a légnyomást az épületben. Ezt olyan érzékelőkkel teheti meg, amelyek automatikusan kapcsolódnak az épületirányítási rendszerhez. Ide tartoznak a falra rögzített hőmérséklet- és levegő páratartalom-érzékelők, a vízbe merített hőmérséklet-érzékelők vagy a CO2-csatornás érzékelők. Ezenkívül lehetőség van mozgásérzékelők csatlakoztatására is az épületirányítási rendszerhez.

épületirányítási rendszer

Az intelligens épületirányítási rendszer előnyei

Egy jól konfigurált és intelligens épületirányítási rendszer minden modern épület számára elengedhetetlen. Az intelligens épületinformációs rendszer előnyei négy pillérbe sorolhatók: költségek, kényelem, ellenőrzés és karbantartás, valamint környezetvédelem.

1. Költségmegtakarítás az épületben

Fontolgatja az épületirányítási rendszer cseréjét jelenlegi épületében, vagy építés alatt álló ingatlana van? Ha igen, akkor bölcs ötlet lenne egy modern épületirányítási rendszerbe beruházni. Egy jól kigondolt épületirányítási rendszer akár 40%-os energiamegtakarítást is eredményezhet.

2. Optimális kényelem az épület használói számára

Tudta, hogy az emberek körülbelül 21 Celsius-fokos hőmérsékleten és 40% és 60% közötti relatív páratartalom mellett teljesítenek a legjobban? Az épület használói számára kényelmes és kellemes beltéri klímát érhet el egy modern, zónavezérléssel ellátott épületirányítási rendszerrel.

3. Mindig kézben tarthatja az épületet

Egy jó épületirányítási rendszer azt is jelenti, hogy Ön a nap 24 órájában irányíthatja az épületét. Mivel a modern rendszerek teljes egészében a felhőben működnek, Ön számítógépéről, tabletjéről vagy okostelefonjáról is irányíthatja épületét.

4. Intelligens és fenntartható épület

Tapasztalataink azt mutatják, hogy különösen a régebbi épületirányítási rendszerek gyakran nem rendelkeznek optimális teljesítménnyel. E rendszerek karbantartása ezért bonyolult és ennek következtében viszonylag költséges. Mivel rendszereink „intelligensek”, a legújabb technológián alapulnak, csak ott és akkor működnek, ahol, és amikor szükséges. Az Ön berendezésének nem kell állandóan bekapcsolva maradnia, ha erre nincs szükség.

Automatizálási megoldások, gyenge és erősáramú kivitelezések a Begavill csapatától. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Get A Quote

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.